Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue hämmästytti koko urheilevaa maailmaa voittamalla kokemattomalla joukkueellaan Bratislavassa Slovakiassa maailmanmestaruuden. Yle Urheilun mukaan (27.5.) Leijonien maailmanmestaruus on mieletön opetus koko suomalaiselle yhteiskunnalle ja näyttö yksilökeskeisyyden aikakaudella hyvään yhteishenkeen ja ilmapiiriin perustuvasta kollektiivin voimasta.

”Vaikka läpi harmaan kiven. Sen teitte, uskomattomasta totta. Kiitos ja onnea suuren sydämen kiekkojoukkue!”, twiittasi tasavallan presidentti Sauli Niinistö MM-kiekkojoukkueelle. ”Suomi pelasi erityisesti joukkueena eikä yksittäisten pelaajatähtien rykelmänä. …Tiiviisti yhteen hitsautunut, yhteistyöhön kykenevä, paineita sietävä ja myös tunneälyn taitava joukkue on hyvä roolimalli.” (Helsingin Sanomat, pääkirjoitus 28.5.2019)

Suomen jääkiekkomaajoukkueen menestyksen takana on aivan ratkaisevasti päävalmentaja Jukka Jalonen ja hänen tunneälykäs johtamistapansa. Olen tavannut Jukka Jalosen Helsingissä Finlandia-talolla järjestetyssä seminaarissa vuonna 2012, jolloin käsittelin omassa esityksessäni eri-ikäisten johtamista ja tunneälytaitoja yrityksen voimavarana ja Jukka puolestaan heti jälkeeni samantyyppisiä asioita omassa valmentajan työssään. Leijonat oli voittanut hänen johdollaan edellisenä vuonna maailmanmestaruuden, silloinkin Bratislavassa.

Ilkka Lammen kanssa kirjoittamassaan kirjassa ”Menestyksen pelikirja” Jukka Jalonen toteaa menestyksen edellyttävän joukkueelta selkeitä tavoitteita ja niihin sitoutumista sekä kannustavaa ja valmentavaa johtamisotetta. Ahkeruus, innostus ja motivoituminen tarttuvat, kannustava johtaminen ylläpitää innostusta.

Valmentajan on osattava kuunnella muita, mutta myös aistia, mitä ryhmässä tapahtuu. Hänellä pitää olla empaattisuutta ja kykyä ymmärtää erilaisia persoonallisuuksia sekä kykyä käyttää heidän erilaisia ominaisuuksiaan yhteiseksi hyödyksi.

Jukka Jalosen mielestä hyvä ilmapiiri ja hyvä joukkuehenki ovat menestyvän joukkuepelin edellytys. Voittavan ilmapiirin luominen vaatii johtamisessa kärsivällisyyttä, oikeudenmukaisuutta ja rehellisyyttä, avointa vuorovaikutusta sekä luottamusta ja luottamuksen osoittamista.

Valmentavassa johtamisessa valmentaja auttaa valmennettavaa kehittämään osaamistaan huippusuoritusten tasolle. Intohimo on se ylimääräinen energialataus, joka tarvitaan saamaan irti harjoittelun ja valmentavan johtamisen kautta luotu osaaminen. Intohimon avulla joukkueesta voi kasvaa enemmän kuin osiensa summa.

Rohkeus on intohimon seuralainen. Hyvä ilmapiiri suosii rohkeita ja ennakkoluulottomia ratkaisuja eikä epäonnistumisia tarvitse pelätä. Virheistä opitaan ja hyvä valmentaja ja johtaja myöntää avoimesti myös omat virheensä.

Hannu Simström                                                                                                                     

Lisätietoja: Jalonen, J. & Lampi, I. (2012): Menestyksen pelikirja.